Verschenen

Met trots presenteren wij de eerste uitgave van Uitgeverij Anabasis:

Met iedere regendruppel huilt mijn mislukte leven in de natuur (november 2019). Lees hier alvast het eerste hoofdstuk. Bestellen kan via het contactformulier onder contact.

Pieter Heuvelburcht is een neerslachtige wiskundedocent van middelbare leeftijd. Al meer dan dertig jaar werkt hij op het lyceum. Het is een steeds groter gevecht zijn lessen te draaien. Pieter provoceert zijn collega’s en hekelt de middelmatige onderwijscultuur. Sinds het verlies van zijn beste vriend is hij weer eenzaam. Alleen zijn boeken bieden hem nog troost; bij de zwartgallige Pessoa fleurt hij soms even op. Dan wordt hij gebeld door het verzorgingshuis waar zijn oude oom verblijft. Een duister verleden komt weer boven. Hij neemt ontslag en vertrekt naar Madrid – ondanks zijn hekel aan reizen en ondanks zijn ontluikende gevoelens voor zijn getrouwde buurvrouw. Lukt het hem om nieuwe vriendschappen te sluiten, om zijn leven radicaal te veranderen, of dringt het verleden zich te veel op?

Met iedere regendruppel huilt mijn mislukte leven in de natuur is een aangrijpende roman tegen de achtergrond van onderwijs, vriendschap, migratie, rouw en depressie.

Boekhandel De Standaard Brussel

Gerardo Soto y Koelemeijer (1975) schreef eerder twee romans: Armelia (2006, Nieuw Amsterdam), De gestolen kinderen (2013, Nieuw Amsterdam), en twee essaybundels over wiskunde: Wiskundigen mogen (2015, Amsterdam University Press) en Wie is er bang voor wiskunde? (2018, Amsterdam University Press). Ook schreef hij een boek in de Zebrareeks: De (max,+)-algebra (2018, Uitgeverij Epsilon).

Het artikel in de Voorschotense krant:

Artikel in het Leidsch Dagblad:

Een recensie van de hand van Jan Koster: